Skip to main content

Articulate Storyline er et af de mest brugte forfatterværktøjer inden for e-learning. Vælger du Storyline som værktøj til opsætning af dit kursus, får du næsten uanede muligheder for at skabe unikke, skræddersyede læringsoplevelser.  

Storyline er slide-baseret og har et vandret flow, hvilket vil sige, at brugeren navigerer i kurset ved at ”bladre” fra side til side eller ved at interagere med elementer på skærmen.  

Med Storyline kan du få:

  • Fuld kontrol over kursets design 
  • Tilpasset navigation og interaktionselementer 
  • Skræddersyede øvelser med mere kompleks funktionalitet  
  • Anderledes brugerrejser fx ledt ud i forskellige forgreninger 
  • Lydeffekter og speak ifm. øvelser og anden interaktion

Skræddersyet indhold

Der er en række konkrete fordele ved at bruge Articulate Storyline til e-learning sammenlignet med mere simple programmer, som for eksempel Articulate Rise.

Med Storyline kan du skabe en meget høj grad af vekselvirkning for brugerne, idet du kan kombinere video eller billedmateriale med diverse typer af interaktive lag.

På den måde kan du skabe læringssekvenser, hvor brugerne bliver involveret i en historiefortælling, som de selv skal interagere med (fx ved dilemmaøvelser, klik-bare overblik, 360 graders virtuelle rundture, og diverse grafiske elementer timet til speak).

Alt efter hvordan du kombinerer funktionalitet og specialdesignet grafik, får du et skræddersyet læringsunivers, der giver helstøbte brugeroplevelser og kan være med til at løfte læringsudbyttet op på et højere niveau.

Specialiseret værktøj

Selvom der næsten ikke er grænser for, hvad du kan lave i Storyline, kræver det uundgåeligt mere udviklingstid og erfaring at lave specialbygget indhold med en høj grad af interaktion.  

Grapes udviklere har et stort kendskab til værktøjet og har stor erfaring med at bygge specialiseret indhold i programmet. Vestas Code of Conduct moduler er er godt eksempel på skræddersyet e-learning, der er udviklet i Storyline med dilemma-baseret træning og en stærk visuel identitet, som fuldt ud er tilpasset Vestas behov. Læs mere om hvad god e-learning er.

Skalérbart

Storyline fungerer også på mobil og tablet, men hvis kurset først og fremmest skal bruges på mobil, kan Rise ofte være en bedre løsning. 

Hvornår er Storyline det rigtige valg?

Hvis du har brug for større kompleksitet i opbygningen af læringsindholdet, end hvad for eksempel Articulate Rise tilbyder, vil Storyline ofte være en god løsning.

Det er også muligt at inkludere enkelte specialbyggede Storyline elementer i et Rise kursus, hvilket i nogle tilfælde kan være en mere optimal løsning. Dette afhænger af udfordringen som skal løses.

I Grape er vi altid klar til at hjælpe vores kunder med at vurdere, hvilken opsætning og valg af værktøjer, der bedst løser den konkrete opgave.