I en travl verden, hvor tid er en værdifuld ressource, giver e-learning friheden til at lære i eget tempo. Vores blog præsenterer de nyeste trends og innovationer inden for e-learning, så du kan maksimere jeres læring på den mest effektive måde.
Vil du også have inspiration og nyheder direkte i din indbakke?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her, så modtager du automatisk e-mails om nye blogindlæg, spændende cases, gode tilbud og ekslusive invitationer.
Du kan til enhver tid afmelde dig igen med et enkelt klik.
FAQ
Her kan du få svar på alle de spørgsmål, vi oftest får omkring e-learning.
Hvad er e-learning?
E-learning i organisationer refererer til brugen af digitale platforme til at levere uddannelse, information eller træning til medarbejderne. Det involverer ofte en digital platform såsom et learning mangement system (LMS) hvor medarbejderne fx har adgang til online kurser, øvelser, webinarer og virtuelle undervisninger.
Hvad betyder e-learning?
E-learning (eller e-læring) betyder elektronisk-læring. Begrebet dækker altså meget bredt. Det er alle former for læring, som kan leveres digitalt – både på uddannelsesinstitutioner og i organisationer.
Vi laver e-learning til lokale og globale organisationer, hvor e-learning derfor dækker over fx pre- og onboarding, system- og produkttræning, adfærdsændringer, oplysningskampagner m.m.
Hvad er fordelene ved e-learning?
E-learning tilbyder stor fleksibilitet i forhold til tid og sted – din målgruppe kan få adgang til viden, når det passer ind i deres hverdag. På den måde kan I skabe et selvstyret læringsmiljø, med personlige læringsoplevelser og adgang til et bredt udvalg af kurser.
Derudover er der ofte mange penge at spare med udvikling af e-learning sammenlignet med traditionel “klasseværelsestræning”.
Kan e-learning være interaktiv?
Ja, e-learning kan bestemt være interaktiv – vi anbefaler faktisk altid, at den er meget interaktiv. Ved at tilføje scenarier, quizzer, simulationer, refleksionsøvelser og cases sørger du for, at målgruppen skal forholde sig aktivt til indholdet. På den måde forbedres læringsoplevelsen.
Er e-learning egnet til alle emner?
I teorien kan alle emner trænes med e-learning. Dog kan der være visse emner, der er mere velegnede til e-learning end andre afhængigt af deres kompleksitet, indhold og læringsmål.
Emner, der fx kræver praktisk træning eller hands-on-erfaring, er mere udfordrende at træne udelukkende med e-learning. Disse emner kan stadig have e-learning-komponenter, men de bør indgå i et blended læringsforløb med en blanding af e-learning og fysisk undervisning.
Derfor er det vigtigt altid at tænker over emne og læringsmål. E-learning kan være et værdifuldt værktøj i jeres læringsstrategi, men det kan være nødvendigt at kombinere det med andre træningsmetoder for at opnå de bedste resultater.
Hvad er en LMS platform?
En LMS-platform, eller et Learning Management System, er en online-platform, der bruges til at administrere, levere og tracke e-learning. En LMS-platform giver organisationen mulighed for at oprette, organisere og distribuere digital læringsindhold, administrere brugeradgang samt tracke og evaluere resultaterne.
Hvad er det bedste program til at lave e-learning?
Der er mange gode programmer til at udvikle e-learning. Det bedste program for jer, afhænger af jeres specifikke behov, budget og tekniske færdigheder. Populære programmer er fx Articulate360, Adobe Captivate eller EasyGenerator.
Det er ofte ikke nok, at have et værktøj til at bygge selve jeres e-learning. E-learning indeholder nemlig ofte videoer, animationer, grafik, speak og interaktive øvelser, som skal laves i andre programmer først. Her kan I fx bruge Vyond, Adobe, H5P m.m.
Hvad betyder SCORM format?
SCORM står for “Sharable Content Object Reference Model” – men det er slet ikke vigtigt, hvad det står for. Det vigtige er, at du ved, at det er navnet på det filformat, som de fleste e-learning programmer bliver leveret i. Ligesom musik bliver leveret som MP3 filer, og videoer som MP4 filer. Alle nyere learning management systemer (LMS) kan altså afspille og rapportere på SCORM filer.
Der er blevet udviklet flere versioner af formatet igennem årene, så du kan støde på både SCORM 1.2, SCORM 2004 1st edition, 2nd edition, 3rd edition og endda 4th edition. Det er i bund og grund det samme – et e-learning filformat.