Skip to main content
Online kursus om IT-sikkerhed. Mand og kvinde kigger på computer.

IT-sikkerhed

  • Varighed: 30 min.

  • Sprog: Dansk og Engelsk

Grape har i samarbejde med BDO, sammensat et online kursus af 9 moduler, som giver din målgruppe et solidt fundament i god IT-sikkerhed, og som minimerer risikoen for sikkerhedsbrister i jeres IT-system.

IT-sikkerhed online kursus udviklet af eksperter

Få fagligt indhold udviklet af eksperter fra BDO, en af Danmarks største revisionsvirksomhed.

  • Fagligt indhold af BDO, som er Danmarks 4. største rådgivning- og revisionsvirksomhed med høj faglighed og ekspertise inden for IT-sikkerhed
  • Designet og produceret af Grape, der er specialister inden for e-learning
  • Begge dele tilpasset din organisation, målgruppe og brand

På den måde opnår du korrekt, motiverende og relevant e-learning inden for IT-Sikkerhed.

Du undgår at din målgruppe oplever indholdet som hult, og du undgår at skulle udvikle og vedligeholde indholdet selv.

Vi har sammensat et bibliotek af 9 moduler, der kan leveres som ét samlet program eller løbende i mindre portioner. Online kurset giver din målgruppe de rette kompetencer til at håndtere IT-sikkerhed i hverdagen. Målgruppen bliver i stand til at navigere i potentielle cypertrusler, og dermed beskytte jeres organisation.

Kurset er bygget op som mikrolæring, der løbende aktiverer din målgruppe og benytter forskellige virkemidler. Vi kan levere programmet til jeres LMS eller i en samlet løsning inkl. LMS, rapportering og praktik.

INDHOLD

MODUL 1 - E-MAIL

Statistikken viser, at 98 pct. af alle cyberangreb i virksomheder helt eller delvist skyldes uforvarende medarbejders handlinger. Dette modul gennemgår de tre mest udbredte typer af skadelige e-mail, du skal være opmærksom på.

MODUL 2 - KODEORD

80 pct. af alle hacking-relaterede forbrydelser sker i forbindelse med svage eller stjålne kodeord. Dette modul gennemgår 5 gode regler for anvendelsen af kodeord.

MODUL 3 - MOBILE ENHEDER

Mobiltelefonen indeholder mange oplysninger, der ikke må falde i de forkerte hænder. Dette modul gennemgår 5 gode regler for, hvordan man gør sin mobil mere sikker.

MODUL 4 - FYSISK DATASIKKERHED

Fortrolige data såsom kontrakter og persondata, bliver ofte håndteret på både skærm, i papirform og verbalt. Dette modul gennemgår 6 gode regler for at arbejde med fysisk datasikkerhed.

MODUL 5 - UDENFOR ARBEJDSPLADSEN

I forbindelse med ferie og rejser, er der en række cyber-trusler, du bør være opmærksomhed på. Dette modul gennemgår 8 gode regler for håndtering af data på rejser.

MODUL 6 - SOCIALE MEDIER

Selvom sociale medie konti er private, er der en række forhold, vi skal være opmærksomme på i relation til vores arbejde. Dette modul gennemgår 3 gode råd til færden på sociale medier.

MODUL 7 - DELING AF DATA

Når der er tale om deling af fortrolige data, er der en række forhold, at være ekstra opmærksom på, så du sikrer, at uvedkommende ikke får adgang til de delte data.

MODUL 8 - OPRYDNING I DATA

Ifølge lovgivningen skal informationer, der kan henføres til en bestemt person eller persondata slettes, når de ikke længere er nødvendige ud fra det formål, som de er indsamlet til. Dette modul gennemgår 3 regler for håndteringen af e-mails med persondata.

MODUL 9 - SIKKERHEDSBRUD

Ved mistanke om et sikkerhedsbrud på virksomhedens IT-systemer, er det afgørende at reagere hurtigt – også ved den mindste mistanke. Dette modul gennemgår, hvad brugeren skal være opmærksom på og bør sikre, hvis uheldet er ude.

MODUL 10 - TIL DEN IT-ANSVARLIGE

Som IT-ansvarlig er der ofte flere områder, hvor du skal være opmærksom på IT-sikkerheden. Dette modul er direkte målrettet til den IT-ansvarlige.

Underviser

Programmet er udviklet i samarbejde med BDO, som er en af Danmarks største revisionsvirksomheder.

BEREGN PRIS

Min side
     
     
DKK

Bestil kursus eller kontakt os

JENS HINDKJÆR

CCO, Partner

Hvordan kan et IT-sikkerhedskursus, som e-learning, se ud?

E-learning kan se ud på mange måder, alt afhænging af indholdet og budskabet. Nedenfor kan du se et kort udklip af vores IT-sikkerhedskursus.

Videoen er et kort udklip af et video-element fra e-learningen. Udover videoer, er der interaktive øvelser med gamification elementer efter hvert modul.

Hvor god til IT skal jeg være, for at tage et kursus I IT-sikkerhed?

Det kræver ingen særlige IT kyndige forudsætninger, at tage vores IT-sikkerheds kursus. Kurset gennemgår de forskellige IT-relaterede trusler og viser med eksempler, hvornår du skal være opmærksom. Alle kan tage kurset og få et stort fagligt udbytte.

Hvem er IT-sikkerhed relevant for?

IT-sikkerhed er relevant for alle organisationer, der har data tilgængeligt digitalt. For at være proaktiv ift. beskyttelse af organisationens data, kræver det at hele organisationen har den nødvendige viden, for at kunne forebygge cyber angreb. Det er medarbejderne der kan forebygge cyber angreb via deres handlinger.

I dette kursus, vil jeres organisation få den nødvendige viden, som via et LMS system er let tilgængeligt for hele organisationen. Vi hjælper jer gerne med at implementere kurset i jeres LMS system, og kommer gerne med gode anbefalinger, hvis I ikke har et LMS endnu.

Hvorfor skal I tage et kursus i IT-sikkerhed?

Alle virksomheder er udsat for cyber angreb. Det kan være alt fra et link i en mail, usikre internetforbindelser og svage kodeord, der giver hackeren den nødvendige adgang til alle data i virksomheden.

Ikke nok med at jeres data kan blive leaket på diverse medier, så kan jeres data blive låst af hackeren, som kræve store pengesummer for at give jer adgangen tilbage. Data er uvurderlige for de fleste virksomheder, som hackerne er meget klar over. Derfor er det nødvendigt med de rigtige proaktive tilgange til, at hackerne ikke får adgangen.

Disse tilgange starter hos medarbejderne, men det kræver medarbejderne får den nødvendige viden.

Hvad er IT-sikkerhed?

Helt grundlæggende handler IT-sikkerhed om, at beskytte data tilgængeligt på internettet, computere og i computernetværk.

IT-sikkerhed handler om alt fra stærke kodeord og antivirus programmer til den adfærd, som du udviser på internettet. IT-sikkerhed er ofte en stor del af virksomheders IT-politik ift. hvad og hvordan sikkerheden sikres.

Nogle tror at IT-sikkerhed kun er relevant for de største danske virksomheder, men data viser at hackerne i stor grad også går efter de mindre virksomheder, da de ofte ikke har sikkerhedsforanstaltningerne på plads.

Grundet digitaliseringen er IT-sikkerhed mere og mere relevant for virksomheder, da data i større grad er tilgængeligt online. Derfor er det vigtigt at jeres medarbejdere ved, hvordan de kan sikre, at hackere og andre IT-kriminelle ikke får adgang til jeres dyrebare data.

Hvad er forskellen på informationssikkerhed og IT-sikkerhed?

Informationssikkerhed handler om at sikre virksomhedens informationer. Derfor er IT-sikkerhed et vigtigt element i informationssikkerhed – men de to discipliner er ikke de samme.

Grunden til de to oftes antages for at være det samme, skyldes at de fleste af vores informationer er digitalt i dag. Hvor IT-sikkerhed undelukkende handler om digitale data, så omhandler informationssikkerheds generelt om informationer virksomheden har tilgængelig, og er derfor underlagt Persondataforordningen, som er en del af GDPR reglerne.