Skip to main content

5 gode grunde
til at anvende
E-learning

De 5 bedste grunde til, at e-learning som trænings- og kommunikationsværktøj, kan skabe værdi for jeres virksomhed.

Overvejer du om e-learning er det rigtige for dig og din virksomhed, men kan du ikke helt gennemskue hvad fordelene ved e-learning er? Vi har udvalgt de fem bedste grunde til vi syntes e-learning er et effektivt værktøj.

1

Omkostningsbesparende

Da e-learning er online, kan du spare omkostninger til b.la. transport, løn til underviser eller lokaleleje. Samtidig er der en tidsmæssig besparelse, da e-learning ikke kræver du møder op på en specifik adresse. Du skal blot sørge for at medarbejderen har adgang til e-learning, og derefter er det ”plug and play”.
2

Fleksibelt og skalerbart

E-learning er et fleksibelt værktøj som let kan tilpasses specifikke medarbejdere eller afdelinger. Kurser tildeles fra jeres LMS-system (Learning Management System) til den relevante medarbejder, som herefter kan tage kurset hvor og hvornår det passer ind i hverdagen – om det er hjemme i sofaen eller i mødelokalet.
Der er dermed fuld fleksibilitet til at træne, på både PC, mobil og tablet – og du kan altid pause træningen, og fortsætte på et andet tidspunkt.
3

Kort og effektivt

E-learning kan med fordel bestå af korte og spiselige micro-moduler (Microlearning), som sammensat giver det fulde e-learningskursus. Ved at bygge kurset op i mindre bider, er der større sandsynlighed for at medarbejderen kan holde opmærksomheden på indholdet. Hvis der samtidig implementeres interaktive øvelser såsom gamification og grafiske elementer, bliver kurset mere effektivt, og det gør oplevelsen bedre for medarbejderen, da indholdet er mere overkommeligt.
4

Når behovet opstår

E-learning er til rådighed når behovet opstår. Måske du ønsker produkttræning til medarbejderne for at sikre processerne er ens i hele organisationen. Ved at have træningen på lager, er det nemt for både dig og dine medarbejdere enten at repetere eller træne fx produkttræningen. Kompetenceudvikling er ligeledes gjort lettere, ved altid at have et Office-kursus, Lederkursus eller Stress & Trivsels kursus liggende, til når behovet opstår. På denne måde forbliver indholdet relevant for virksomheden og medarbejderne, og rammer medarbejderen der hvor de er i deres arbejdsliv.
5

Feedback og evaluering

Ved at bruge et LMS-system sammen med jeres e-learning, er det muligt at måle effekten af e-learningen og løbende bruge målingerne til at udvikle dine medarbejdere og deres kompetencer. Hvis du samtidig sørger for at få feedback fra dine medarbejdere, ender du med et træningsbibliotek som indeholder efterspurgte kurser og kompetencer og motiverede medarbejdere.

Grape har mange års erfaring med udvikling af e-learning, og har bl.a. skabt et digitalt bibliotek af faglig træning til salgsorganisationer, samt e-learning til virksomhedsspecifik træning og kommunikation.

Kontakt os for mere inspiration til, hvordan vi kan hjælpe jer.

Learning Management System

Et Learning Management System (LMS) er en softwareplatform, der bruges til at administrere og levere kursus indhold og -aktiviteter online. LMS-systemer giver ledere og medarbejdere mulighed for at oprette og organisere kurser, tilføje materialer som tekster, videoer og tests, og kommunikere med medarbejdere eller deltagere i træning. LMS-systemer kan også spore og rapportere medarbejdernes fremskridt, resultater og deltagelse.