Skip to main content
Salgstræning

Ved du, hvad du sælger?

By april 2, 2017januar 21st, 2020No Comments
Salgstræning

Ved du, hvad du sælger?

Måske synes du, at du sælger et produkt? En tjeneste måske? Eller også sælger du “en komplet løsning”? Faktisk sælger du noget helt andet og meget vigtigere.

Du sælger visioner

Når du har sat dig ind i kundens behov og udfordringer, så skal du sikre dig,  at kunden indser, hvad der sker når behovet er dækket og problemet er løst. Du sælger med andre ord en vision. Du får kunden til at se en ønsket tilstand, der er langt bedre end kundens aktuelle tilstand: “Tænk hvis” …. “når man tager dette i brug, så” …. “det går hurtigere, nemmere, du sparer, du tjener, du løser…”.

Uden en vision for fremtiden, vil din kunde ikke være motiveret til at tage de ekstra opgaver, udfordringer, omkostninger og risici en ændring kan medføre. Jo klarere kunden selv kan se, hvordan fremtiden vil være med din løsning, jo mere villig er han til at acceptere løsningen. Kunden skal ende med at have så klar en vision om en ny fremtid, at det er ændringerne, indsatsen og omkostningerne værd. Du sælger en tænkt fremtid, en historie om hvordan tingene kunne være bedre. Du sælger en VISION!

Du sælger ideer

Du er nødt til at gøre visionen til virkelighed. For at gøre dette, skal du formidle dine ideer. Du skal dele dine vurderinger og tanker om, hvordan kunden opnår de resultater han har brug for. Formidl dine ideer og vurderinger som en diagnose, der kan danne grundlag for din løsning, dit produkt eller service. Du sælger dine ideer om de ændringer kunden har brug for at foretage, for at deres vision bliver en realitet. Du sælger altså IDEER!

Du sælger ydeevne og værdi

Dine kunder køber ikke dit produkt, service eller løsning. De køber resultatet eller værdien som dit produkt, service eller løsning skaber for dem! Vi køber ikke et værktøj for værktøjets skyld. Vi køber et værktøj, fordi det vil løse en opgave, der er vigtig for os. Vi køber ikke billetter til krydstogter i Europa, fordi vi vil sidde i en båd, men fordi vi kan opfylde en drøm og få en fin oplevelse. Du sælger resultatet af, at din og din kundens fælles vision bliver en realitet. Du sælger INDTÆGTER OG VÆRDI.

Du sælger dig selv som person

Ja, primært dig selv. Du får ikke kunden med på din vision, dine ideer eller dit resultat, hvis ikke kunden kan lide dig, accepterer dig og har tillid til dig. Det er fuldstændig lige meget for kunden, hvad dit produkt eller service er, hvis du agerer på en måde der ikke skaber accept og tillid.

En sælger, der ikke kan skabe tillid, tryghed og accept hos kunden, kan ikke overbevise. Du kan selvfølgelig alt om dit produkts egenskaber og kvaliteter, samt betydningen og fordelene i forhold til konkurrerende produkter. Men kan du møde din kunde, så der er den nødvendige sympati og accept? Selvfølgelig kan du det. Men kun, hvis du er du klar over, hvad det handler om – og har øvet det. Kun hvis du har gjort dig klart, hvad der skal til for at skabe den gode kontakt med din kunde, så han eller hun følger dine ideer og visioner, kommer du i mål med dit salg.

Held og lykke med dit salg!

Salgstræning

Siden 2001 har vi udviklet og leveret branchens bedste salgstræning. Vi ved, at ny adfærd og kompetencer kræver personlig udvikling og en dedikeret indsats. Skal vi også hjælpe dig?