Skip to main content
Salgstræning

Salgsmetode giver 37 % bedre win-rate

By maj 7, 2018januar 11th, 2022No Comments
Salgstræning

Ny salgsmetode giver 37 % bedre win-rate

Der er en direkte sammenhæng mellem evnen til at implementere en formel salgsmetode og kvoteopnåelse hos sælgerne, viser nye analyser fra CSO Insights.

Analyserne konkluderer, at virksomheder som har formaliseret hvordan, de vælger at gå til kunderne, har hele 37,1% bedre win-rate i deres salgsteams ift. virksomheder, der ikke har indarbejdet en formel metodik.

Salgsrollen er ikke blevet nemmere de seneste år. Sælgeren har mistet momentum i salgsprocessen, fordi kunderne er langt i deres købsproces, inden de går i dialog. Det gør det også sværere at være styrende i salgsprocessen og dermed kunne forudsige og planlægge sit salg korrekt. Det hænger ikke godt sammen med en øget ledelsestrang til præcisionsplanlægning af pipelinen. Sælgeren er derfor både presset af manglende kontrol over salgsprocessen og af den manglende evne til at forecaste salg overfor ledelsen.

En veldefineret salgsmetode forener salgsprocessen med kundens købsproces. Men et er at definere en salgsproces, der beskriver de faser vi skal igennem på vejen mod et salg, noget andet er at få skabt en salgsmetode, som definerer hvordan vi vil arbejde igennem salgsprocessen, så vi opnår det optimale resultat.

Succesen af en fælles salgsmetode er bestemt af, hvor godt salgsorganisationen forstår metoden og er trænet i den, samt hvor integreret den er i det daglige salgsarbejde. Analyser viser, at salgsorganisationer, som føler sig godt trænet i virksomhedens salgsmetode, udkonkurrerer andre teams med hele 21,5% på resultaterne.

Kom godt i gang

At skabe en effektiv tilgang til salget kræver en bevidstgørelse om, hvad man som virksomhed definerer som ”det gode salg” og ”de rette kompetencer”. Har man den viden, kan man etablere en formel salgsmetode, som kan effektueres i et dedikeret træningsforløb, der løfter kompetencerne.

Det er vigtigt at erkende, at det ikke vil være en enkeltstående indsats, der skaber resultaterne. Men et omfattende salgskulturelt tiltag, som skal plejes og udvikles løbende.

Har du lyst til at drøfte, hvordan du og dit team kommer i gang med jeres definition af ”det gode salg”, så er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende dialog.

Kilde: CSO Insights 2018, The Business Case for Sales Methodology Training.

Salgstræning

Siden 2001 har vi udviklet og leveret branchens bedste salgstræning. Vi ved, at ny adfærd og kompetencer kræver personlig udvikling og en dedikeret indsats. Skal vi også hjælpe dig?