E-Learning
Sådan sikrer du, at e-læring bliver brugt
Få e-læring til at fungere i din virksomhed: Sådan sikrer du, at medarbejderne deltager (og gennemfører) dine kurser.
Hvis vi skal udvikle os i takt med vores jobs, og vi løbende skal styrke vores forretningsmæssige resultater, kræver det, at vi tilegner os ny viden og skærper vores kompetencer. Her er e-læring et meget effektivt værktøj, da det tilbyder både kvalitet og fleksibilitet til en pris, der er langt lavere end traditionelle kurser med personligt fremmøde. Det er dog én ting at have e-læring til rådighed for medarbejderne og en helt anden at sørge for, at det bliver brugt effektivt.
I dette blogindlæg får du vores bedste tips til, hvordan du sikrer, at dine medarbejdere udnytter den e-læring, du tilbyder!
Nogle tips til at sikre, at e-læring anvendes i en virksomhed, er bl.a.:
Fortæl dine medarbejdere HVORFOR de skal tage kurserne.
Det første skridt til at sikre, at medarbejderne bruger e-læring er, at kurserne er relevante. Udgangspunktet for effektiv e-læring er altid at adressere ”What’s in it for me?” – altså at koble læringsmålene i e-læringen til medarbejderens rolle, opgaver og arbejdsmæssige målsætninger.
F.eks. vil en salgsmedarbejder, alt andet lige, kunne se meningen med at gennemføre e-læring om indvendingshåndtering, hvis læringsudbyttet tydeliggøres for medarbejderen – såsom at blive bedre til at håndtere indvendinger eller lukke flere salg.
Derimod vil en økonomimedarbejder måske foretrække et online kursus i excel, da det vil have en positiv indflydelse på medarbejderens arbejdsgange, ved at udføre arbejdsopgaver mere effektivt og på kortere tid.
På den måde er medarbejderen motiveret og nærværende under e-læringsforløbet og chancen for, at forløbet gennemføres og medarbejderen ikke springer fra undervejs, er langt højere.
Skab en læringskultur hvor kompetenceudvikling anses som værende værdifuld
Ledelsesmæssigt kan man drive kulturen og motivere til brug af e-læring et langt stykke af vejen. Ved at være det gode eksempel og selv deltage synligt i relevante forløb og ved at bemærke og italesætte, at en medarbejder har deltaget (og gennemført) et eller flere kurser på en anerkendende måde, bidrager lederen til at skabe en positiv og motiverende læringskultur.
Ligeledes er det afgørende, at man som leder sørger for, at medarbejderen har afsat tid til at gennemføre e-læringen i løbet af sine arbejdsdage, så lærings- og kompetenceudvikling ikke bliver en aktivitet, der nedprioriteres til fordel for kerneopgaver.
Sørg for at jeres e-læring er engagerende og interaktiv
E-læring bør være både medrivende og interaktiv. Hvis medarbejderen keder sig for længe under forløbet, er det fristende at hoppe væk fra e-læringen og lave noget mere interessant. Et medrivende kursus er fri for passive læringssekvenser, hvor brugeren ikke involveres. Sørg for at have korte læringssekvenser, så brugeren med få minutters mellemrum skal interagere, svare på et spørgsmål og gennemføre en øvelse eller en quiz.
Pas på med kun at fokusere på præsentation af viden, teorier og modeller. Gør læringen levende med eksempler, der gør budskaberne hverdagsrelaterede. Afveksling mellem formidling og interaktivitet holder medarbejderen ”på tæerne” og gør det sjovt at gennemføre kurset.