Case

Lær for Livet

Mentorrollen og Campmedarbejder

“E-learning var helt nyt for os, så det var en stor hjælp med Grapes erfaring – ikke kun til selve udviklingen og produktionen, men også til den efterfølgende distribution af e-learning til alle vores mentorer og campmedarbejdere.”

Kristine Andreasen, Programchef, Lær for Livet
UDFORDRINGEN

KLÆDT PÅ TIL MENTORROLLEN

Lær for Livet har mentorer overalt i Danmark. De vil gerne sikre en ensartet introduktion på tværs af landet, og ønsker at informationen skal være digital. Da mentorerne skal arbejde med udsatte børn og unge, er det vigtigt, at de altid er klædt godt på til rollen.

Børn med det lukkede tankesæt ser udfordringer som noget, der skal undgås. Når de møder udfordringer, føler de sig inkompetente og mindre værd.
Børn med det lukkede tankesæt giver op, når de møder en forhindring, fordi de er sikre på, at når de ikke kan fra starten, så kommer de heller aldrig til at kunne det.
Børn med et lukket tankesæt synes ikke, at det giver mening at gøre en indsats. Hvis de har talent, behøver de ikke at gøre sig umage, og har de ikke talent, så er det spild at tid at gøre en indsats for at få det. Det kommer aldrig til at ske.
Børn med et lukket tankesæt modtager kritik som noget negativt, der sætter dem tilbage og gør dem kede af det. Som forsvar ignorerer de kritikken.
Børn med det lukkede tankesæt føler sig truede af andres succes, mens børn med det åbne tankesæt lader sig inspirere.
LØSNINGEN

EN DEL AF ONBOARDINGEN

Vi har skabt et e-learning program, som er en fast del af onboardingen som mentor i Lær for Livet. Programmet gennemgår al den information, som mentorerne tidligere skulle læse, på en indlevende og aktiv måde. Programmet bruger animationer til at gennemgå de svære emner og giver mentorerne dilemma-øvelser, som de skal forholde sig til.

“Vi havde fokus på, at e-learning programmet skulle favne nogle svære emner på den bedste måde. Så mentorerne blev klædt godt på til mødet med de udsatte børn og unge.”

Kim Brabrand, Digital Learning Designer, Grape
kim-brabrand-profil
Eloomi

Lær for Livet anvender eloomi som LMS platform, når de skal distribuere e-learning ud til ansatte og frivillige.

Skal jeg kontakte dig?

Director & Partner

Daniel Mørch