Skip to main content

ONLINE KURSUS: IT-SIKKERHED

Den teknologiske udvikling og cybertruslerne ændrer hele tiden karakter

Se priser og bestil

Der er fart på den teknologiske udvikling, og cyber truslerne ændrer hele tiden karakter i takt med en stadig mere digitaliseret verden. Cyber Security er derfor ikke noget nyt, men intensiteten og udviklingen er ikke til at se bort fra. Vi er nødsagede til at beskytte forretningen mod it-kriminelle, og det er vigtigt at få den helt basale cyberhygiejne på plads.

Virksomheder overser desværre, at det meget ofte er medarbejdere, der (ufrivilligt) er årsag til sikkerhedsbrister. Statistikken viser fx, at hele 70 % er villige til at afgive deres adgangskode, når de bliver udsat for phishing. Det et overraskende tal er et udtryk for, at digitaliseringen er gået ekstremt stærkt, og at vi på mange måder ikke har omstillet os til de nye, digitale spilleregler endnu.

PROGRAMMET INDEHOLDER

  • Varighed: 30 min.
  • Sprog: Dansk og Engelsk

IT-Sikkerhed

Vi har sammensat et program af 9 moduler, som på en simpel og enkel måde klæder medarbejderne på i forhold til god cyber hygiejne, så I kan miniminere risikoen for, at det går galt.

MODUL 1 - E-MAILS

Pas på hvor du klikker i din indbakke. Statistikken viser, at 98 pct. af alle cyberangreb i virksomheder helt eller delvist skyldes uforvarende medarbejderes handlinger. Dette modul dækker de 3 mest udbredte typer af skadelige e-mails.

MODUL 2 - KODEORD

Et sikkert kodeord er en af de vigtigste faktorer, når du skal beskytte adgangen til dine enheder, systemer, websites og data. 80% af alle hacking-relaterede hændelser hænger sammen med svage eller stjålne kodeord. Dette modul dækker 5 gode regler for anvendelsen af kodeord.

MODUL 3 - ARBEJDSMOBILTELEFON

Mobiltelefonen indeholder masser af oplysninger, der ikke må falde i de forkerte hænder. Dette modul dækker 5 gode regler for, at gøre mobilen mere sikker.

MODUL 4 - FYSISK DATASIKKERHED

Datasikkerhed handler ikke kun om it-systemer. De fleste virksomheder behandler større mængder af fortrolige og værdifulde data, såsom kontrakter, økonomiske oplysninger og persondata og den slags data håndteres f.eks. både på en skærm, i papirform eller verbalt.  Dette modul dækker 6 gode regler for arbejde fysisk datasikkerhed.

MODUL 5 - DATA PÅ REJSER

Uanset om du rejser i forbindelse med arbejdet eller har dine arbejdsenheder med på ferie, er der en række cybertrusler, du bør være opmærksom på. Dette moduler dækker 8 gode regler for håndtering af data på rejser.

MODUL 6 - SOCIALE MEDIER

Mange bruger i dag sociale medier i både privat og arbejdsmæssig sammenhæng, så selvom sociale medie konti naturligvis er private, er der alligevel en række forhold, vi skal være opmærksomme på i relation til vores arbejdsliv. Dette modul dækker 3 bedste råd for færden på social medier.

MODUL 7 - DELING AF DATA

Som en del af vores arbejde, har vi ofte brug for at dele data og dokumenter – både med kolleger og med samarbejdspartnere uden for virksomheden. Hvis der er tale om deling af fortrolig data, er der en række forhold, du skal være opmærksom på, så du sikrer, at uvedkommende ikke får adgang til de delte data. Dette modul dækker gode råd for datadeling

MODUL 8 - OPRYDNING AF MAILS MED PERSONDATA

Informationer der kan henføres til en bestemt person eller persondata, skal ifølge lovgivningen slettes, når de ikke er længere er strengt nødvendige ud fra det formål, som de er indsamlet til. Dette modul dækker 3 regler for håndtering af mails med persondata.

MODUL 9 - HVIS CYBERUHELDET ER SKET

Hvis man får mistanke om, at et sikkerhedsbrud på virksomhedens IT-systemer har fundet sted, er det afgørende at reagere hurtigt – få minutter kan gøre en stor forskel, og det er vigtigt at reagere på selv den mindste mistanke. Dette modul dækker hvad brugeren skal være opmærksom på og bør sikre.

Sådan fungerer det

STEP 1

Vælg et eller flere emner

STEP 2

Bliv matchet med designer

STEP 3

Tilpas kurset sammen

STEP 4

Afspil i jeres eget LMS

Skal jeg kontakte dig?

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Commercial Director

Jens Hindkjær

kontakt-jens-hindkjaer