Skip to main content
Salgstræning

Kan du blive en endnu bedre sælger?

By oktober 14, 2017januar 30th, 2020No Comments
Salgstræning

Kan du blive en endnu bedre sælger?

Svaret fra Mogens Weinreich, forfatter til bogen af samme navn, er et rungende ja!

Uanset dit ståsted i dag, har du potentiale for at udvikle dig til noget endnu større. Du kan udvikle de personlige egenskaber, som du sætter i spil overfor dine kunder hver dag. Nogle egenskaber støtter dig, mens andre direkte hæmmer dig i at skabe gode salgsresultater.

Som sælger står du hver dag med den krævende og udfordrende opgave at afdække kundernes behov og skabe værdi via dine produkter, ydelser eller løsninger. Du har den vigtige opgave i at binde behov og løsninger sammen. Men hvordan gør du det succesfuldt?

Dine sociale kompetencer

I dag ved vi at succes i salg ikke kun skabes af, hvad du sælger, men langt hen af vejen af, hvordan du sælger. Når mennesker og virksomheder skal vælge, hvorvidt de ønsker at blive kunder, viser undersøgelser, at kun 50% af beslutningen afgøres på leverandørens produkter og pris, mens de sidste 50% afgøres af selve købsoplevelsen.

Indgangsbilletten til salg er naturligvis faglighed og kendskab til den klassiske salgsværktøjskasse, men succesen skabes af evnen til at indgå i den sociale kontakt med kunderne. For at skabe en god købsoplevelse, skal du bruge en lang række af dine personlige egenskaber.

Når du møder en kunde skal du på få minutter skabe en konstruktiv og god stemning mellem jer. Du skal skabe tillid i en situation, hvor du ofte vil blive mødt med sund skepsis. Du skal finde kundens behov, og afdække alle vinkler af det. Og så skal du kunne afslutte en handel. I processen er det mange forskellige personlige egenskaber, du skal bringe i spil for at kunden i sidste ende køber noget af dig.

Kortlæg dine kompetencer

Hvis du nu kunne kortlægge disse egenskaber, vil du finde netop dem, som kan være årsagen til, at salg nogle gange går i vasken for dig. Og du kan også kortlægge, hvilke der fremmer din succes.

Man kan ikke ændre sin personlighed fuldstændig, men du kan udvikle dine egenskaber ganske betydeligt. Du kan for eksempel udvikle bedre situationsfornemmelse, så du kan forstå motiverne bag det, en kunde siger til dig. Du kan øge din evne til at overbevise, når en kunde er tvivlende. Du kan også blive bedre til at håndtere konflikter på en mere konstruktiv måde. Det er afgørende når du forsøger at lukke en ordre og du møder modstand, fordi kunden kommer med indvendinger.

Ved at afdække de områder, som du bør udvikle, kan du øge dine samlede salgs kompetence markant. Du kan bruge din personlighed langt mere effektivt og samtidig bevare din troværdighed, og blive mere nærværende, da du agerer mere naturligt og indlevende. Det kan dine kunder mærke. Og du bliver bedre til at sælge.

Test og coaching

I Grape kan vores certificerede coaches hjælpe dig med at få indsigt i, hvilke personlige egenskaber, der kan forbedre din salgsperformance. En personlig assessment test, kan give dig et dybdegående indblik i både de faglige- og de personlige egenskaber, du kan udvikle og forbedre.

Analysen er en god base for individuel coaching mellem leder og medarbejder, og kan danne grundlag for et personligt og skræddersyet salgstræningsforløb.

Artiklen er et uddrag af Mogens Weinreichs bog: ”Kan du blive en endnu bedre sælger?”, som Peter Hindkjær har skrevet forord til.

Salgstræning

Siden 2001 har vi udviklet og leveret branchens bedste salgstræning. Vi ved, at ny adfærd og kompetencer kræver personlig udvikling og en dedikeret indsats. Skal vi også hjælpe dig?