Skip to main content
Ledelsesudvikling

Hvem følger op?

By september 2, 2019marts 1st, 2022No Comments
Ledelsesudvikling

Hvem følger op?

Der findes masser af dygtige konsulenter, der kan stille sig på ”ølkassen” og begejstre, perspektivere og inspirere. Der kan sikre energifyldte dage med action-planer og hensigtserklæringer.

Men mange har udfordringer med at få læringen ordentligt forankret. Der udvikles apps og digitale miljøer, hvor kursisterne kan gense videoer af konsulenten på ølkassen og hvor de automatisk bliver bedt om at tage små læringstests eller besvare hjemmeopgaver. GAAAAB! Der er vel ingen, der virkelig tror på, at den slags forankringstiltag påvirker adfærd og kompetencer i den ønskede retning?

Forankring handler om, at nye kompetencer og ønsket adfærd sættes i spil. At det vi er blevet præsenteret for af konsulenten på ølkassen rent faktisk anvendes. Og det kræver ikke hjemmeopgaver, men masser af opfølgning. Kedelig, struktureret, irriterende, tidskrævende og til tider konfliktskabende, men nødvendig opfølgning. Spørgsmålet er hvem, der påtager sig den opgave? Som vi ser det, er der tre muligheder:

  • HR- men har de tiden, mandatet og/eller kompetencerne?
  • Lederne- men har de lysten, tiden og/eller kompetencerne?
  • Konsulenten på ølkassen, men har vi råd og/eller lyst til at have en gående så længe som det tager at forankre?

I vores optik peger pilen på lederne. Men hvordan gør man det effektivt, og hvem følger så op på dem?

Ledelsesudvikling

Vi kan introducere og træne dig i forandringsledelse og sikre jeres fokus på kultur, vaner, personlighedsprofiler og stakeholders, så I opnår den bedst mulige proces og dermed performance resultat.